2012. szeptember 16., vasárnap

Készülünk Magyarországra és pár kép a szabadból

Magyarország
Hamarosan megint útra kelünk, hogy tiszteletünket tegyük Magyarországon. A mostani látogatás egyik apropója egy bírósági tárgyalás lesz (emlékeztetőül: apám beperelte a Nővéremet és engem, hogy kitúrjon minket az örökségünkből... természetesen megint otromba módon hazudozik, mint tette azt egész életében. Vajon miért nem lett belőle politikus? :) ); a másik pedig Nóri évek óta várt szemműtétje.

Terveztünk jónéhány programot, városnézést (Pesten, először az életben, mint turisták :) ), autóbérlést (találtunk egy nagyon olcsó céget, ahol egy hétre 35e Ft-ért lehet autót bérelni), illetve néhány ismerős meglátogatását...
Megyünk színházba is, mert régen voltunk és azt nem vállaljuk még be Svédországba; bár ha találnánk angol nyelvű darabot...

A harmadik célja az utazásnak, hogy vegyünk pár dolgot, amit Svédországban nem nagyon lehet kapni. Ilyen pl. a nokedliszaggató, 1-2 konyhai eszköz, Pick téliszalámi, rúd kolbász, füstölt sajt, juhtúró...
Ha valakinek van ötlete, hogy ezeket a dolgokat kint hol tudjuk megvenni, akkor ne habozzon értesíteni! ;)

Megint RyanAir-rel repülünk, amit kifejezetten utálunk, de most ez volt a legolcsóbb. Fejenként 20 Kr volt a jegy egy útra (összesen 80 Kr két főnek oda-vissz, ami kb. 2.560 Ft összesen + 280 Kr a foglalási díj, így tehát mindennel együtt egy főnek egy útra került a jegy 2.880 Ft-ba).
 
Fejenként 10kg-os poggyászt vihetünk magunkkal, én a minimális ruházaton kívül semmit sem viszek magammal, hogy minél több rúd kolbász és szalámi férjen el :) Néznek majd a reptéren, hogy egy fél hentesbolttal fogok távozni :)
 
Az út alatt Muffin a nagyszülőknél lesz, Flen-ben...
 
Képek és időjárás
A viszonylag jobb időre való tekintettel voltunk sétálni egyet a közeli Sjölunda nevre keresztelt tó mellett (képek sajnos nem készültek).

 
Fent: péntek hajnalban, 5:20 körül készült kép a cég udvarán a nepkeltéről. Szerintem elég jó lett...
Lent: péntek este készült, Flen-ben, naplementekor...

4 megjegyzés:

  1. Wow! Végre kinagyíthatom a képeket! Köszi:D

    Remélem sikerrel jártok majd itthon és Nóri műtétje is a lehető legjobban sikerül! Szorítok!

    Puszi,
    Ági

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik az új hely! A régi már kezdett nagyon necces lenni, IE alatt pl. nem tudtam bejegyzéseket írni, csak Mozillával... :)
    Ez itt sokkal jobb, bár a képnagyítós dologról nem tudtam. :)

    Mi is a legjobbakban reménykedünk!

    Veled minden rendben? Suli?

    Puszi,
    Nóri és Barney

    VálaszTörlés
  3. Hej :)
    A Willy s be kulon kis (azaz nem is oly kis) stand van kimondottan magyar Pick termekekkel, fustoltsajt pedig fellelheto az ICA ban :) es az ize nagyon hasonlo a Medvesajtehoz.
    Udvozlettel :)

    VálaszTörlés
  4. Hej!

    A Willy:s-es standot már megtaláltuk, kolbászt szoktunk ott venni, bár egy ideje nem láttunk.
    A Pick szalámi az "sima" szalámi, nem téliszalámi...

    Az ICA-t majd legközelebb feltúrjuk füstölt sajt ügyben, hátha megtaláljuk.

    Köszi!

    VálaszTörlés