2012. szeptember 9., vasárnap

Karácsonyi előkészületek

Ha már leesett a hó a minap (bár sajnos meg nem maradt), gondoltuk feldíszítjük a fát, mert az jó és hangulatos...

A szépséges műfenyőnk az Ö&B-ből származik, 99 Kr volt, ami 3.400 Ft. Itt jellemzően olyan árúk vannak, amiket máshol nem vettek meg, az Ö&B felvásárolta és olcsón eladja. Van jó és kevésbé jó minőségű árú is, de ez a fa remek választás volt.

210 cm magas, alul kb. 1 méter az átmérője.

Feldíszítés után ilyen lett:


Arany és piros gömbdíszek, 2 arany boa és még 2 aranyszínű valami fut körbe rajta. Utóbbi 2 dolog a csillag aljából indul ki, így azt a látszatot kelti, mintha a csillag körbefutott volna a fa körül és ottfelejtette volna a csóváját.

A "csóvákkal" kb. merőlegesen (a másikirányba) futnak az izzók, ami itt még nem látszik, majd csak a következő képen...

Annyira mégsem látszik :)

De élőben azért szép! :)
Már megvan a terv a jövő évi díszítésre is :) Ott párhuzamosan futna minden és sokkal több dolgot aggatnánk a fára, mint most. De most csak ennyi díszünk volt.A LEGO Adventi naptár is szépen alakul. Most tartunk a 11. napnál, így állunk:Már az ünnepi menüt is kitaláltuk:

- Karácsonyi fasírt (azért karácsonyi, mert narancsos ;) );
- Krumpliüré (aka burgonya aka krompé aka pityóka aka kolompér DE nem kolompár! ;) );
- Gesztenényés muffin áfonyaszósszal (NEM Muffintosh-t esszük meg!);
- Narancsos tiramisu.

Idén sajnos a hálaadás kimaradt, mert Nóri éppen akkor volt Magyarországon és csak vasárnap jött haza. 3 nappal később tartani egy ünnepet pedig - szerintem - gáz (nem szeretem ezt a szót, de jobb most nem jutott eszembe :) ).

A hó végi menetrendről még nem sokat tudunk. Az biztos, hogy 27-én dolgozni fogok, mert az munkanap. 28-29-ét megkaptuk szabadnapnak (két műszakosok, a nappalosoknak csak 28-a szabad). 30-a péntek, de a héten délutános leszek, azért akkor sem kell dolgoznom. Cserébe 29-én és 31-én túlórázni fogok, mert az jó. Így gyakorlatilag 2 naponta megyek dolgozni, összesen 3 alkalommal.
31-ére még nem sok terüvnk van, azt leszámítva, hogy délután - ha még nyitva lesz valami - elmennénk korcsolyázni, illetve éjfélkor megnézzük Nyköpingben a tengerparton a tábortüzet (erről Tim mesélt nekem, jónak tűnik).

A két ünnep között heverészés, Wii-zés, a notebookot kicsit száműzni szeretném, remélem sikerül majd :) Filmnézésre azért elővesszük majd, esetleg sorozatokat nézegetünk és sokat játszunk Muffintosh-sal, hisz mégiscsak Ő a gyerek a házban! :)

A "hideg" - most éppen 1,2 fok van kint :) -, svéd tél hangulatát a legjobban Muffin tudja visszadni ilyenkor:Vagy ilyenkor:Kellemes vasárnap délutánt mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése