2012. szeptember 8., szombat

Új ismerősök

Új ismerősök

Történt a minap, hogy valaki becsöngetett hozzánk. Ez ilyenkor mindig némi izgalommal tölt el, mert az anyós-após páros sosem csönget, ők kopognak, más ismerős pedig nincs a környéken, tehát csak idegen lehet.

Ezzel nincs is különösebb gond, feltéve, hogy nem megint hittérítők jönnek akiket még Magyarországon is kínos kirúgni, nemhogy itt...

Ajtónyitás a szokásos módon (kilincs lenyom, ajtó finoman megtol és résnyire nyit). Egy idősebb, őszes hajú hölgy áll az ajtó túl oldalán. Mindketten bevetjük az itt szokásos "Hejhej!" köszönést, majd a hangjában minimális, de azért felfedezhető bizonytalansággal megkérdi: Är du också från Ungern?

Ja! - válaszolom az esélytelenek nyugalmával, mert ilyenkor rendszerint svéd monológ következik, aminek a felénél már azt sem tudom, hogy hol vagyok - mit az történt a már említett hittérítési kísérlet alkalmával.
Azt hozzá kell tenni, hogy tőlem szokatlan módon elsőre felfogtam a kérdést, szépen, tisztán értettem minden szót. Gyanús, mert ilyen nem szokott velem történni :)

Ez után jött az igazi meglepetés, magyar bemutatkozás és egy kis csevej.

Elmeséte, hogy már május óta ingerli a magyar rendszámú autó, de eddig nem mert megkeresni, mert sok rossz tapasztalatuk volt a kinti magyarokkal. Hét éve élnek Bettnában és 87 óta Svédországban. Eredetileg Ausztráliába akartak kijutni, de úgy alakult, hogy itt telepedtek le (ez utóbbi információ már mai szerzemény, meghívtak minket ebédre, lángosozni).
Ő fodrász, a férje buszsofőr. Saját házban laknak tőlünk kb. 2 percre gyalog :)

Így a Bettnában lakó magyar kolónia már 6 fős (eddig is annyi volt, csak nem volt frissítve a statisztika :) ):

Kíváncsi vagyok a folytatásra!

Végezetül pedig egy napi Muffin (ébredés után :) ):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése