2012. szeptember 10., hétfő

Villámlátogatás Magyarországon és egy kis jótékonykodás

Úgy látszik, hogy egyrészt nehéz megúszni a Magyarországra látogatásokat, másrészt viszont ha menni is kell, megúszom 24 órákkal :)

Történt ugyanis, hogy Gyula megkért arra, hogy segítsek neki kihozni a Magyarországon lévő Skoda-jukat. Mivel ezt a távot egyszer már megtettem, így természetesen segítek.

Mikor mi jöttünk ki autóval, akkor Rostockból Trelleborgba komppal mentünk. Most elvileg Dánián keresztül megyünk, mert együtt megyünk a teherautóval, aminek nagyon drága lenne a kompoztatása.

Nem ígérem, hogy csinálok képeket is, mert nem nagyon lesz miről.

Remélem baleset és műszaki hiba nélkül fogjuk átvészelni az utat... :)

Pénteken repülök oda és vasárnap hajnalban indulunk haza. Hétfőn estére remélem visszaérünk!

Jótékonykodás
Ma visszavittem a már lassan fél éve gyűlő palackokat és cider-es dobozokat. Minden szupermarketben van "üvegvisszaváltó", ahová az ember bedobálja a flakonokat, majd a gép a vonalkód alapján azonosítja és elkezdi számolni a visszavitt dolgok értékét. A nagy, 2 literes flakonok 2 Kr-t, a kisebbek és a fémdobozok 1-1 Kr-t érnek. Így jött össze ma 23 Kr-nyi doboz.

A visszaváltó gépeken két gomb van, egy zöld és egy sárga. A zöld ad egy blokkot, amit oda lehet adni a pénztárosnak és az összeget jóváírják a vásárlás árából.
A sárga megnyomásával pedig jótékony célra lehet felajánlani az így vissza-nem-kapott összeget.

23 Kr nem a világ, fél év alatt gyűlt össze és mivel már úgyis kifizettük, gondoltam, miért is ne?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése