2012. szeptember 8., szombat

Festés

Úgy kezdődött a dolog, hogy fessünk ki, mert miért ne és különben sem tetszik igazán a kék konyhabútor...

Viszonylag gyakran és viszonylag sok dolgot szoktam megbánni utólag vagy menet közben; ez is ezek közé tartozik :)

Lajos kollégámnak mondtam valamelyik nap, hogy festeni szeretnénk, van-e valami ötlete? Mondta, hogy Flen-ben van egy festékbolt, jó kis hely, Ő is oda jár. Persze, miért is ne, nem? Mondta azt is, hogy a főnökasszony egy magyarul is tudő ember (nem mondom, hogy magyar, mert kint született, bár a szülei kétségtelenül magyarok... ezen kívül az álláspontját sem ismerem az ügyben, tehát így ismeretlenül magyarul is tudó svédről van szó). De vele végül nem találkoztunk :)

Lajos is éppen arrafelé jött, eljött velünk, hogy segítsen (kellett is :) )... mindig jó, ha van a csapatban valaki, aki beszéli a helyi nyelvet.

Bementünk, kiválasztottuk a színeket, vettünk pár ecsetet, hengert, tálcát, kutyát és hozzá füleket. Irány a kassza, pénztáros kedves, mosolyog... mondja az árat, 2.400 Kr... de én már akkor nem mosolyogtam :) Nem mintha nem akartam volna; nem tudtam :)
Ha tudtam volna, annak őszintesége az Arameuséval vetekedett volna...

Nem baj, ki kell festeni, mert attól nekünk jobb lesz! A Svédországban megkeresett jövedelmemből visszaforgattam valamit a svéd gazdaságba. Ettől megy itt a bolt kérem szépen! Nah, adtunk az ideológia arcának is egy kicsit, hogy mindenki jól tudjon alduni: Norcy is, hogy festünk; én is, hogy végülis a GDP-t növelhettem és az ideológia is, hogy jutott neki is valami kis konc.

Péntek délután óta kűzdünk az elemekkel és a 3 vödör festékkel. Mostanra - vasárnap este 20:50 - jutottunk el odáig, hogy kifestettük a fürdőszobát a benne található, nem annyira jó állapotban lévő ablakkal együtt, valamint a konyhát falastul, szekrényestül.

Néhány kép, amit menet közben csináltunk:


Itt még javában dúl a felújítás. A szekrények ajtajai leszerelve, megpucolva, festéshez előkészítve. Néhány ajtó egyik oldalát már lefestettük, a kép jobb alsó sarkában látszik néhány fiók és egy ajtó, ami már a helyére került...

A szekrények konganak az ürességtől, de aggodalomra semmi ok, nem éhezünk vagy ilyesmi, csak a másik oldali szekrényben tartjuk a legtöbb dolgot, illetve innen jobbára kipakoltunk...

A padló (linóleum) is kapott jó pár festékcseppet, ezeket majd holnap - hétfőn - számolja fel Norcy.










Időnként ilyen hadi állapotokhoz hasonló volt a helyzet az étkezőben... a háttérben a fiókok és a frissen festett radiátor, a földön pedig a szekrényajtók kiterítve, mint elejtett vadak.

A kis kerek pedig a festékesvödör teteje :)












Hadi állapotok a másik oldalról :)

A kép szerint kint ragyogó napsütés volt és meleg. A valóság az, hogy festésre teljesen alkalmatlan volt az idő, majd egész nap szakadt az eső, hűvös volt. De mi kitartottunk, hittunk benne, hogy sikerülhet és sikerült is :)




Az eredetileg fehérnek hitt konyhabútorról kiderült, hogy olajsárga, míg mellette az eredetileg tojásfehérje színű - itt ägg névre hallgató - festék meglepően fehér. Biztosan a kiinduló állapot miatt.

Egy korábbi bejegyzésben vannak képek a konyháról, de azért ide is beszúrok párat, hogy legyen előtte-utána folyamatot bemutató képsorozat.

Ilyen volt (baloldal) / Ilyen lett (jobb oldal):





Mindkét helyiségen látszik, hogy sokkal világosabbak lettek. Megérte a fáradozást!

Hibátlan nem lett (kivéve a fal, de azt Norcy csinálta), de még belül van az elfogadhatón :) Nem hiába, a festés szakirányt nem én választottam a családban...
Azt sem állítom, hogy kellemes munka, eléggé szöszölősre vettük a figurát, de azt szerettük volna, hogy szép legyen... nem lett, tehát akár gyorsabban is végezhettünk volna :)

Most éppen a megfáradt emberhez méltóan az ACDC - Highway to Hell-jét hallgatjuk... de volt már ma a Sün dala is (ACDC - You Shook Me All Night Long) illetve Back in Black is. Mióta kint vagyunk rákattantam az ACDC-re, illetve a svéd popzenére (Lene Marlin; Veronica Maggio) és a nem annyira popzenére, de svéd Rednex-re :) Persze a korábbi kedvencek is állandóan terítéken vannak... jó dolog ez a Spotify!

Kicsit elkanyarodtunk a témától... tehát festés:

Most folyik a rendrakás. Az előbb megfürödtünk, már nagyon ránk fért :) A körmöm alatt azért még jócskán ott a fehér-sárga festék. Majd holnap a hűtőfolyadék lemossa :)






Időközben végeztünk a rendrakással is... megvacsiztunk, alkalomhoz illő vacsoránk volt... :)



Most már jó lenne aludni, de kedvem támadt a West Wing (Az Elnök Emberei) sorozatot nézni, pontosabban elkezdeni, mert eddig nem láttunk belőle egy részt sem...

Azt hiszem, hogy jobb, ha elteszem magam holnapra...

Mostanában nem nagyon haladok a könyvekkel (a Pillangót és az 1984-et olvasom / olvasnám, ha lenne időm).

Jövő héten még nem tudom milyen műszakos leszek, 7 körül felhívom majd Lajost, hogy nézze meg ott van-e Marcus a gépnél. Ha igen, akkor déluános leszek... jó lenne, már több, mint 1 hónapja délelőttös vagyok (oda a jókis délutános műszakpótlék :( ).
Remélem szombaton tudok majd túlórázni is egy jót, elvégre 3 éhes szájat kell etessek :)

Jók legyetek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése