2012. szeptember 10., hétfő

Húsvét, gyógytorna és egy kis időjárás

Hústvét, 2012
Nem meglepő módon, de Svédországban ért minket az idei Húsvét :) (ma vagyunk itt 319 napja, ha jól számolom).

Reggel a FaceBook-on írt nekem Daniela, az egyik SFI-s tanárunk. Beszélgettünk kicsit a Húsvétról, hogy miket eszünk, hogyan ünnepeljük és hasonlók. Eddig majdnem minden ünnep alkalmával megkeresett és érdeklődött (gondolom kulturális látókör-tágítási céllal), illetve boldog / kellemes ünnepet kívánt.

Eredetileg nem különösebben készültünk a Húsvétra, Nóri ugyan vett egy csokinyuszit illetve pár csokitojást, hogy ezzel is kevesebb feladata legyen Muffinnak... :)

A Danielaval folytatott beszélgetés után úgy döntöttünk, hogy mégis legyen egy kisebb húsvéti reggelink.
Ez lett az eredmény:



Volt minden, ami kell egy kellemes, húsvéti reggelihez (délután fél 1-kor :) ): fokhagymás-vajas pirítós, tojás, kolbász, pármai sonka, füstölt sajt (még Magyarországról, mert itt vagy csak nagyon ritkán vagy szinte soha nem lehet kapni), lilahagyma, uborka és természetesen Nóri utolérhetetlen teája!
Ezen kívül volt még fokhagymakrém, piros arany (szintén még Magyarországról) és nyuszis sószóró, mert az úgy stílusos :)

Gyógytorna, 2012.04.05. (csütörtök)
Igen, az elmaradhatatlan gyógytorna! :(

Kaptam új éjszakai állványt a kezemre illetve egy új nappali kötést is.

Az éjszakai dolog a csuklóm visszafelé feszítéséért felelős, illetve a mutatóujjam erőszakos kiegyenesítéséért + a hüvelykujjamat is kicsit átpozicionálja.









Sajnos nem egy kifejezetten kényelmes darab :(

Összesen 5 db rögzítő szalag van rajta: 1-1 a mutató- és hüvelykujjamnak, 1 a kézfejemnek és 2 az alkaromnak. Ettől a "feszített" rögzítéstől viszont pár óra múlva fájni kezd majdnem mindenhol... viszont segít és csak ez számít!








A nappali kötés feladata is hasonló: egyrészt kicsit lenyomja a duzzanatot a kezemről, másrészt jobb helyzetbe hozza a hüvelykujjamat.







A mutatóujjamon lévő rugós szerkezet is az ujj kiegyenesítését szolgálja. Elég jó szolgálatot tesz, sokkal jobb, mint volt...








Megint lemérték a csuklóm és az ujjaim hajlásszögeit, szépen, lassan, de azért javulnak.
Megint rákérdeztem, hogy kb. mikorra jövök rendbe teljesen, illetve mikorra érem el a legjobb eredményt és azt mondták, hogy kb. 1 év. :( Addigra persze már dolgozni fogok, de az egy év akkor is pokolian sok...

Kaptam időpontot gyógytornára április 17-re, illetve április 26-án lesz egy konzultációm az egyik orvosommal, hogy megbeszéljük a továbbiakat (április 30-ig vagyok kiírva).
Ha ismét kiírnak, akkor az újabb 3 hónap itthonlevést eredményez... nem sok kedvem van hozzá, de siettetni sem akarom a dolgokat. Az első orvosom szerint ez a 3 hónap még simán kellhet... :(
A Försäkringskassan (TB) persze szeretné, ha vissza mennék dolgozni :)

Meglátjuk!

Időjárás
Úgy tűnik, hogy idén sem hazudtolja meg magát a svéd időjárás: április 7. van, napsütés, 2 fok és hószállingózás :)
Tavaly május 1-én is esett a hó...

!!! Kellemes Húsvétot mindenkinek !!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése