2012. szeptember 10., hétfő

Munka, torna, Hollandia (dióhéjban), családi dolgok

Munka
Lassan lejár a táppénzem és elég sok kérdés merült fel az utóbbi időben ezzel kapcsolatban.

Egyrészt, hogy alkalmas vagyok-e arra, hogy visszamenjek dolgozni?
Ha igen, akkor vajon mit fogok tudni csinálni? Minimális mértékben már tudok fogni a bal kezemmel is de a hüvelykujjam még mindig nagyon-nagyon messze van az elfogadhatótól :( Mi lesz akkor, ha visszamegyek és közben kiderül, hogy mégsem fog még menni a dolog?
Jelenleg nincs túl sok munkája a cégnek, de nem tudom, hogy újabb válság vagy csak átmeneti megrendeléshiány okozza a gondot. Így vagy úgy, de nem biztos, hogy most pont arra vágynak, hogy visszmenjek, mint messze nem 100%-os munkaerő.
Ha nem vagyok még alkalmas, akkor vajon meddig fognak rám várni? Tudom, hogy a törvények miként rendelkeznek erről itt, de... sosem lehet tudni, bár ettől félek a legkevésbé (kb. semennyire).

Gyulának volt egy jó ötlete: a váltója most beteg, nyárig biztosan nem jön vissza... mehetnék mellé kicsit még okosodni, addig is szoknék vissza a munkahelyre, illetve szereznék bőven tapasztalatot is. Megfontolandó!

Április 26-án fogok találkozni az orvosommal, akkor derül majd ki minden. Mindenképpen megvárom az Ő véleményét is, mert akárhonnan is nézzük, a kezem meggyógyulása a legfőbb cél!

Meglátjuk...

Torna
Ma - 2012.04.17. - is voltam gyógytornán. Nincs is annál jobb, mint amikor az ember előző nap este 11-kor ér haza Amszterdamból, majd másnap 7-kor kel, hogy bevonatozzon 10-re Stockholmba, hogy aztán 11-kor végezzen és várhasson a következő vonatra 1,5 órát :) De nem panaszkodom, mert más dolgom úgysem volt.

A tornán megdícsérték a kezemet, szépen alakul. Kicsit alakítottak az éjszakai kötésemen, hogy még jobb legyen a mutatóujjamnak. Látványos javulást értünk el egy hét alatt!

Hollandia
Kicsit tanácstalan vagyok... nem tudom, hogy hová írjam az élménybeszámolót: ide vagy az utazós blogunkba.

Arra gondoltunk, hogy ez a blog maradjon meg Svédországgal kapcsolatos blognak és az utazós élményeinket majd a másik (még nagyon kezdetleges) blogban osztjuk meg...

A másik blog elérhető ezen a linken keresztül.

*) Szerk.:
Az is meg fog szűnni... :)

Előljáróban legyen annyi elég, hogy fantasztikusan éreztük magunkat!

Családi dolgok
Rögtön két jó dolog is történt Nóriéknál:
- Anyósom eladta a Veresegyházon lévő lakását, így abból a pénzből már tudnak venni (hitellel természetesen) Svédországban egy házat. Már ki is néztek egyet itt, Bettnában;

- ma reggel szóltak neki a bettnai általános iskolából, hogy felvennék oda tanárnak... részleteket még nem tudunk, de a hír önmagában is elég jó!
Érdekes, hogy van akinek gyorsan sikerül munkát találnia (kb. fél éve keres, ez volt az első praktik-ja)... lehet, hogy megintcsak nem a svédekkel van a baj, hanem sok bevándorló hozzáállásáról!?

Egyéb
Sikerült elérni a 7125. látogatót is! :)
Köszönjük az érdeklődést!

Szintén a fenti menüben kapott helyet Zsolti horgászós blogja. Zsolti évek óta szervez horgásztúrákat Svédországba (zömében magyaroknak). Sokat beszélgettünk róla, érdekesnek tűnik, kár, hogy nem szeretek horgászni... :(

Legyetek jók!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése