2012. szeptember 8., szombat

Napok, órák, percek...

Az aktualis blogbejegyzesnek sosem tudok ertelmes cimet adni :)

A heten ez tortent KoverMadarek haza tajan:

A hetvege eleg melegre sikerult, ugyhogy ellatogattunk a fleni tohoz (Orrhammaren - majdnem, mint az orrkalapacs).
A tavakban valo furdozessel kapcsolatban erdemes megjegyezni, hogy itt barhol lehet furdeni, dijmentesen, hiszen a termeszet mindenkie. Nyilvan vigyazni is kell ra, nem szabad szemetelni, stb (mondjuk Magyarorszagon sem, csak itt ez valamivel tobb embert erdekel :) ).

Tehat voltunk a fleni tonal. Zsolti nevu munkatarsamtol kaptam a tippet, hogy ez jo hely, lehet ugralni is, van bufe, minden ami kell es a part is kellemes. A viz voros szinu, de meg nem derult ki egyertelmuen, hogy mitol. Eddigi variaciok:
- moszattol
- vaserctol
- negerektol (ezt egy altalam megnevezni nem kivant, sved munkatarsamtol hallottam :) )



Norcy fenykepezett kacsat... (kb. 20 cm-re setalt tolunk, de itt jellemzo ez minden allatra, nagyon szelidek, baratsagosak)


... es siralyt is a levegoben:


Hetfon Gyula szabin volt, mert itt voltak Petiek es gondolta programolnak egyet. A heten delutanosak lennenk, mikor megerkeztem a ceghez eleg kihalt volt. Aztan talalkoztam a fonokkel, aki visszakezbol lecsapott valami legyszeruseget a vallamon, de nem szolt elotte en meg butan neztem, hogy most mi van?! :) Aztan mutatta csak, hogy mit vadaszott :)
Kiderult, hogy delutan egyedul leszek bent :) Van egy ficko, aki messze lakik, ezert bent alszik a gyarban hetkoznap (van egy lakokocsija). O volt a babysitterem, idonkent jott es megnezte elek-e meg :)

Masnap (kedden) jott a fonok es kerdezte, hogy nem volt-e semmi gond, minden OK-e. Persze, mi tortenhetett volna? Majd ha mar kozvetlenebb lesz a viszony, mondom neki egy ilyen kerdesre, hogy a sikmaro leszakitotta 2 ujjamat, de a hegeszotfiuk lelemenyes voltak es visszalanghegesztettek :) De mire ezt el tudom mondani svedul... nem a heten lesz :)

Marcus is aranyos volt, tegnap odajott hozzam, kerdezte, hogy minden OK-e a geppel... most masik gepen dolgozik, O a jolly joker, mert amilyen darab eppen kell, ahhoz a gephez kuldik dolgozni :)

Ma reggel, mikor beertem, valami kulonosre lettem figyelmes. Zene szolt, meghozza nem is halkan. Marcus beizzitotta a hangfalait es egy melynyomot. Szerencsere pont egyezik a stilusunk, ACDC, Offspring es hasonlok szoltak megallas nelkul.
Mondanom sem kell, mennyire a teremtes koronajanak ereztem magam... nincs annal felemelobb, mint amikor az "A süni jó állaaaat..." cimu szam duborgese (mert a melynyomo miatt duborgott) kozben marhat az ember :)
// ACDC - You Shook Me All Night Long // ;)

Tegnap mondtak, hogy ha egymuszak van, mert a valtonk szabin van, akkor nappaloskent szokas dolgozni. Igy aztan tegnap 22:30-kor vegeztunk es ma mehettunk 5:30-ra :) De en fellazadtam es 6:30-ig mereszeltem aludni :) 7-tol dolgoztam csak, de megertettek, hogy ez igy hirtelen keres volt :) Cserebe holnap majd bemegyek 6-ra es bent leszek mig fel nem borulok :) Rajottunk Gyulaval, hogy teljesen mindegy, hogy mikor dolgozom le a 8 orat, csak ledolgozzam. Az is jo, ha 8-tol 16-ig, es az is, ha 6-tol 14-ig... a cegnek mindegy.

Erdekesek a svedek szabi tekinteteben. Eddig a kornyezetemben dolgozok 4-5-6 hetekre mentek el, viszont a legritkabb esetben mennek kulfoldre. Lehet, hogy Thaifoldet telre tartogatjak, mert akkor jobb melegben lenni? Nem tudom, majd kiderul... :) Penzuk lenne ra, hogy most is es telen is valami meleg helyre menjenek, szerintem.

Ma voltunk Stigtomtaban, a kedvenc pizzazos helyunkon (innen rendelunk csutortokonkent, mikot delutanosan vagyunk - nem tudom irtam-e, de van egy olyan szokas, hogy a delutasnos muszak, csutortokon este 8 korul nagy, kozos pizzazast tart munkaido alatt :) )... meg mindig remek a pizzajuk, olyan 45-50 cm atmeroju lehet es csak 60 Kr (1.800 Ft). Ez itt nem penz erte... Van ingyen salata is hozza + CocaCola 12 Kr-ert :)

A het tovabbi reszere tervezett program: holnap munka, latastol vakulasig :) Penteken megyunk Norrköpingbe a Migrationsverket-be, hogy vegre legalizaljuk Norcy-t. Utana delutan meg bemegyek dolgozni egy kicsit (nem sokat, par orat csak, tuloranak jo lesz). Szombaton egesz delelottos tulora a terv.

Valamikor elmennenk a norrköpingi vadasparkba, de eleg draga, lehet most meg nem lesz hozza kedvunk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése