2012. szeptember 10., hétfő

SFI, Thaiföld, filmek és egy tervezett kirándulás

SFI
Hétfőn - 2012.05.14. - odajött hozzám a tanár SFIn és mondta, hogy 23-án lesz egy vizsga (nationellt prov), amikor levizsgázhatnék az SFI D szintjéből.

Ez elég meglepő, mert úgy egy hónapja járhatok a D-re, heti 2*3 órában, de ebből jó ha 1*3-on bent vagyok. Beadandókat nem kell írjak, néha ugyan írok 1-1 fogalmazást, de... nem túl nehezeket.

Az egyetlen gond, hogy aznap megyek gyógytornára Stockholmba, így valószínűleg nem fogom tudni megírni... nem baj, majd legközelebb, nem sietünk sehová.
Ha mégis megírnám és sikerülne is, akkor sem biztos, hogy folytatom a SAS-al, mert arra jár támogatás is és ezt a lehetőséget inkább meghagynám arra az esetre, ha gond lenne a munkahelyemmel.

Azt sajnos nem tudom, hogy jár-e támogatás akkor is, ha van munkahelyem (ez nem is támogatás, hanem ösztöndíj, ha jól tudom).

Thaiföld
Folyamatosan lessük a thai időjárást :) Kicsit izgulunk, hogy milyen idő lesz (mennyit fog esni), bár az óceán így is, úgy is 28 fokos lesz és a levegő sem lesz 30-33 foknál hidegebb. Még 13 nap és indulunk!!!
Remélhetően a fertőzéseket is el fogjuk kerülni és gyomorrontást sem kapunk. Szeretnénk még megúszni a kígyó-béka-kutya-macska evést is... :)

Összeállítottunk egy mini-szótárt, olyan fontos szavakkal, mint: bank, víz, kutya, macska, csirke (pontosabban omlósz cike ;) ).

Pénteken oltottak minket, azóta ma - szerdán- van az első olyan nap, hogy nincs rossz közérzetünk. Érdekes...

Filmek
Mostanában rákaptunk a filmnézésre. Mondhatni napi rendszerességgel zárjuk a napot egy-egy filmmel vagy sorozattal.

Nagy kedvencünk a The Borgias sorozat, de már várjuk nagyon az új Dallas-t is :)
Filmek közül amiket mostanában láttunk: Sherlock Holmes mindkét része (2009 és 2011); Geek Charming (2011); Macskajaj (1998); Grease (1978); The Change Up (2011); Mission Impossible 4 (2011); Flypaper (2011); Crazy Stupid Love (2011); 21 Jump Street (2012), The Way (2010); American Pie: Reunion (2012)... mindegyik kellemes kikapcsolódást nyújtott.

A közeljövőre tervezzük a The Double (2011); The Descendants (2011); Hair (1979) és még vagy 10 másik filmet...

Kirándulás - Vrå
A hétvégére tervezünk egy kirándulást egy régi, 6.000 éves faluba. Katrineholm mellett van, Vrå fornby a neve. A falu talán kicsit erős megnevezés, mert csak pár kunyhóból áll, de ha hihetünk az évszámnak, akkor ez a pár kunyhó (pontosabban a település) nagyjából egy idős minoszi kultúrával... majd beszámolunk róla, hogy mit láttunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése