2013. december 7., szombat

Tanfolyam, Németországban

Végre konkretizálódott a tanfolyam is.

December 16-án, hétfőn utazom az egyik kollégámmal. Amszterdam érintésével (hjajj! :( ) repülünk Nürnbergbe, majd onnan gondolom a cég visz minket Lauf-ba (bár akár át is szaladhatnánk).
Az első napi program a vacsorázás lesz :)

Másnap egésznapos program a meghívó cégnél, tanfolyam, szerszámbemutatók, ilyesmit. Délután remélem átmegyünk Nürnbergbe kicsit körülnézni, bár nem hiszem, hogy este is nyitva lesznek a múzeumok :(

Harmadnap hasonló program, majd késő délután repülünk haza, szintén Amszterdam érintésével. Szerencsére a KLM-el repülünk és nem a RyanAirrel, mert azt nagyon-nagyon... nem szeretem (micsoda politikai korrektség ;) ).

Azt még nem tudom, hogy hétfőn dolgoznom kell-e, elvileg 11-12 körül ráérnénk elindulni az Arlandára... kiváncsi vagyok, hogy kapunk-e megint valami kis "kártérítést", amiért nem otthon alszunk (ilyet a múltkor, a GibbCAM-es tanfolyamra is fizettek).

Remélem tudok hazahozni majd valami jóféle német kolbászt, esetleg találok füstölt sajtot a reptéren. :)

Azt tudja valaki, hogy kézipoggyászban vihetek fel a repülője boltból származó élelmiszert (tehát nem a tranzitban vettet)? Mondjuk a már említett kolbász/sajt kombinációt... folyadékot nyilván nem, bár a sajt is lehetne akár plasztik...

5 megjegyzés:

  1. A sajttal kapcsolatban én is bizonytalan vagyok, de kolbászt már vittem csomagban minden további nélkül. :P Nézd meg az adott légitársaság szabályzatát. (Mondjuk én Easyjeten vittem kaját, és a hivatalos szabályzat szerint élelmiszert nem lehetne, de senkit nem zavart.) Hmm, jobban belegondolva 99%, hogy ismerősöm legutóbb boltban vett sajttal utazott és csak kézipoggyásza volt (naná, hogy Hollandiából ;).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy emlékszem, hogy anyósomék is hordtak sajtot rendszeresen. Majd utánanézek, bár az átvilágítókapunál még nem sok jelentősége van a légitársaságnak.

      Ha sikerül tanfolyam közben kiszökni egy boltba, akkor ott bevásárolok, ha nem, akkor marad a nürnbergi repülőtér, biztosan lesz lehetőség a váróban is vásárolni.

      Törlés
    2. Tudtommal egyik sem gond, kézipoggyászban sem. Viszont a reptéren ilyesmit venni nem sok lehetöséged lesz, max. kolbászt, mert az helyi híresség. A szokványos élemiszerboltok 20-21:00-ig nyitva vannak, ott természetesen sokkal nagyobb a választék és nem utolsó sorban nagyságrendekkel olcsóbb bármilyen cucc, mint a reptéren.

      Törlés
    3. Tudtommal egyik sem gond, kézipoggyászban sem. Viszont kolbászt, sajtot a helyedben nem a reptéren vennék (sajtot sztem ott nem is kapsz), a városban a boltok 20-21:00-ig nyitva vannak, rendes választékot találsz és ca. féláron, mint a reptéren.

      Törlés
    4. Köszi!
      Akkor a városban fogok bevásárolni, az már biztos!

      Törlés