2013. december 1., vasárnap

Nóri talált munkát

Kezdhetném azzal, hogy végre Nórinak is lett munkahelye! De ez nem állja meg a helyét 100%-osan. Nem most találta, hanem még nyáron... de akkor miért most?

Az egész egy augusztusi hétköznap kezdődött, már egyikünk sem tudja, hogy melyiken. Épp az Eskilstunában lévő Miroi-ba sietett órára, amikor felhívták egy cégtől, hogy az Arbetsförmedlingen oldalán találták a CV-jét és rögtön interjúztatni is akarták volna, de mivel épp egy építkezés közelében bóklászott, visszahívatta magát, mert nem hallott semmit.

Pár órával később visszahívták és behívták egy interjúra. SMS-ben el is küldték a címet.

A következő héten sort is kerítettek az interjúra. Nagyon kedvesek voltak, a beszélgetés közvetlen volt, nem egy szabványos interjú. 1,5 órát beszélgettek csak a cég termékeiről. Végignézték a CV-t, beszélgettek (és egyet is értettek) arról, hogy melyik a kedvenc reklámjuk (a Coca Cola reklámjait választották mindketten). A tulaj elmondta, hogy mik lennének a feladatok, illetve meghívták egy möte-re a többiekkel a következő hétre.
Ekkor még mindig augusztust írtunk...

A möte-n találkozott Nóri a többiekkel is a cégnél. Nagymöte volt, megbeszélték a következő éves célokról, eladási stratégiáról, stb...
A möte után mondta a tulaj, hogy fel van véve Nóri, kis türelmet kér, hogy a tulajdonostárssal is megbeszélje a dolgot, illetve kitalálják, hogy mi fér bele a költségvetésbe.

Nagyon bizakodóak voltunk, azért nem lenne rossz rögtön a szakmájában elhelyezkednie a leányzónak, svédek között egy svéd cégnél.

Aztán vártunk... egy hetet, kettőt... egy hónapot, kettőt. Semmi hír. közben Nóri többször kereste a tulajt, mindig volt valami dolga, illetve sosem mondott többet annál, hogy még nem állt össze a kép teljesen, de mindenképpen szeretnék ha ott dolgozna. Eltelt 3 hónap... semmi hír.

Közben anyósom egy ismerőse is indított egy vállalkozást Mellösa-ban. Bútorokat gyártanak és importálnak. Oda kerestek valakit, aki tudná vinni az üzletet és mivel Nóri segített neki egy csomót az elején (pl. megcsinálta a weblapjukat) Ő lett a kiválasztott erre a feladatra. Ez volt talán november elején.
Itt összeismerkedett egy sráccal, aki Palesztinában született, Jordániába járt egyetemre, majd Dubai-ban dolgozott, mint kreatív igazgató (többek közt ő volt a Dubai Nemzetközi Filmfesztivál marketingfelelőse). Azért hagyta ott, mert nem tudott feljebb lépni, így átjött Svédországba, ahol munkát sem kapott. Viszont rengeteget tudott tőle tanulni a lány, ami mindenképpen pozitív.
Marketing stratégia tervezéssel, arculat kialakítással, webshop és weboldal építéssel telnek a hetek és Nóri nagyon jól érezi magát. Itt fizetést nem kap még, mivel ez most praktik hivatalosan, azzal a megállapodással, hogy 3 hónap után fastjobbot kap.

Aztán váratlanul jött egy e-mail a svéd cég ügyvezetőjétől (ő az egyik tulaj is), hogy ha megfelel Nórinak, akkor rögtön teljes munkaidős marketing asszisztensként kezdhet, 18.500 korona bruttóval (ebből 14.400 marad kb).
Feladatai lesznek a cég blogját írni, gerilla-marketing kampány tervezése, marketing stratégia készítése, weboldal menedzselése (bármit is jelent) és kapcsolatot tartani a partnerekkel.
A későbbiekben elvileg utaznia is fog kelleni.

Flextidben fog dolgozni, hogy tudjon tanulni is, ha szeretne (erről is beszéltek még a nyáron, korrekt, hogy emlékezett rá és támogatja). 

Úgy néz ki, hogy a második lehetőséget választja, mert ott rögtön kapna fizetést és közelebb áll álmai munkájához.

Egyelőre így áll a helyzet, nagyon boldogok vagyunk, egy fizetésből sem nyomorogtunk, kettőből még kevésbé valószínű, hogy fogunk... :)

2 megjegyzés: