2013. augusztus 14., szerda

Az első attrocitás

Sajnos megtalált minket is a helyi, menekült szubkultúra. :(

Nóri hétfőn délután, szokásának megfelelően, futni indult. Futás közben összetalálkozott egy négy fős, bevándorló / menekült férficsoporttal. Mikor elhaladt mellettük, azok először csak "gyengéden" szólogattak be: Dugjunk! és Jó a segged! szintű okosságokat. Később viszont már azt is kilátásba helyezték, hogy Utánad megyünk és megdugunk!

Szerencséje volt, mert nem sokkal korábban elkezdett szakadni az eső, én pedig gondoltam meglepem és elé megyek autóval, hogy ne ázzon bőrig. Pár pillanattal azután értem oda hozzá, hogy a második beszólást megejtette az intelligens csoport.
Nem tudom, hogy történt volna-e bármi, ha nem megyek elé, de az emberekből bármi gonoszságot ki tudok nézni, az ilyenekből pedig még a bárminél is többet.

A dolog másnap, mikor Nóri a suliba ment (tehát fényes nappal, délelőtt, forgalmas helyen) is megtörtént. Azóta szerencsére nem (de még csak további egy nap telt el).

Eléggé ki vagyunk / voltunk akadva a dolog miatt. 

Mit lehet ilyenkor tenni?
A rendőrségen azért jelentettük a dolgot, hogy tisztában legyenek vele.

Vettünk gázspray-t, ami vagy segít, vagy nem, mindenesetre van "hozzá" egy 110 dB-es vinnyogó is, ami talán átmeneti meglepődést okoz, míg kereket oldhat.

De ettől még imádjuk Svédországot! :)

7 megjegyzés:

 1. Na nekem is emiatt van herótom ezektől!Én soha nem voltam rasszista,de itt azért előbújik az emberből a kisördög,amikor nagyon nagyon nehezen találkozik pozitív példával.Az ismerősöm egy ilyen frissen érkezetteket fogadó kis "hotelban" dolgozik mint bizt.őr.
  Két napja sincsenek itt,és már hangosan követelődznek,a jogaikat hajtogatják meg hogy ők mekkora komoly emberek.Köszönetet nem sokan mondanak azért,hogy új életet kezdhetnek.Kb mintha Svédországnak kéne köszönetet mondani hogy idefáradtak.Aztán mikor kimennek sétálni kis csapatokban akkor a fent említett esetek történnek.Ha megtehetitek,akkor a farkaskutyát tudom ajánlani.Attól ,mint a tűztől úgy tartanak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tervezünk kutyát, a nyúl mellé nem biztos, hogy jó ötlet lenne + elég sok elfoglaltságot jelent és ha nyaralni megyünk is nehezebb rátukmálni anyósékra :)

   Törlés
 2. rohadjanak meg! aztán meg csodálkoznak ha utálják őket mindenütt

  VálaszTörlés
 3. Nem tudom, hogy csodálkoznak-e rajta, de az kétségtelen, hogy nem tartoznak az egyébként toleráns svédek kedvencei közé sem.

  Szerintem nagy a különbség a tirpákság / primitívség és a simpla máshonnan jövés között.

  VálaszTörlés
 4. Idő közben rájöttem a tökéletes védelemre a muszlimok ellen: egy kis rúd kolbásszal kell Nórinak futni menni. Ha azzal megcsapja őket, visítva menekülnek el :)

  VálaszTörlés
 5. jó lehet hogy nem csodálkoznak de érdekes módon a jogaikkal meg a rasszizmus kártyával rögtön elő tudnak jönni..

  a primitívség meg nem értem hogy jött ide..:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Való igaz, hogy sokaknak itt csak jogaik vannak, kötelességeik nincsenek. Egészen addig, míg elege nem lesz a svéd fiataloknak ebből és akkor majd lesz nézés...

   Törlés