2013. január 8., kedd

Egy tanács időpontfoglaláshoz

A napokban szerettem volna időpontot foglalni a körzeti orvoshoz. Interneten kértem visszahívást, de a héten délelöttös vagyok, így munkaidőben hívtak. Ez egészen addig nem is lenne probléma, amíg a gèpek keltette zajban is meghallom, ha csörög a telefon, de most sajnos nem így történt...

Később (3 perccel) láttam, hogy kerestek, de sajnos visszahíváskor mindig (eddig ezt tapasztaltam) rejtett számról hívnak, következésképpen esélytelen korrigálni, lehet újra kérni a visszahívást.
Ez semmibe sem kerül, maximum kicsit bosszankodik az ember, mert elszalasztott egy "lehetőséget" és ha nincs szerencséje, akkor várhat egy napot.

A tanácsom pedig az, hogy ha hivatalos telefont várunk, legyen mindig hallótávolságban / felhangosítva / rezgősre állítva és lehetőleg szem előtt a telefonunk. :)

Update: jött egy levél az orvosi rendelőtől, hogy 15.-re kaptunk időpontot. Így tehát nem vész el a visszahívás kérés, illetve az orvoslátogatás lehetősége, csak az időpontválasztásban nem veszünk részt. Ha nem jó az időpont, még lehet egyezkedni később...
Mégis működik a rendszer, szerintem nem is rosszul.

Egyébként mostanság sok érdekes nem történt, minden OK, leszámítva, hogy a hétvégen tönkrement a notebook-om monitora, így most:
- vagy megelégszem a telefonommal (nem az igazi);
- vagy használom Nóri gépét (közös lónak ferde a szája :) );
- vagy beruházunk egy új notebookra (nem érzem, hogy készen állnék jelenleg egy 5-6.000 koronás kiadásra).

Jelen pillanatban az adatmentés is gond, megpróbálok szerezni egy külső monitort és ha úgy megy, akkor lementeni a dolgaimat. Remélem sikerül...

Van azért jó hír is: a sérült hüvelykujjam az utolsó műtét óta javulást mutat. Igaz még elég szerencsétlen módon, de össze tudok fogni a mutató és a hüvelyk ujjammal, illetve nem kis erőlködés  mellett, de már elérem a középső ujjamat is.
Apró dolognak tűnhetnek, de ha tovább javul a helyzet, akkor elég jók a kilátások (tökéletes nem lesz már soha, de minden apró javulás óriási segítség a mindennapokban.

Nem tudom, hogy milyenre sikerült ez a bejegyzés (külalakra), telefonon írtam, sok jóra nem számítok :)

Szép napot mindenkinek!

6 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nagyon jó hír, hogy javul az ujjad. Nem tudom, hogy ott kint van-e olyan, hogy tornáztatják a kezed, mert azzal sokat lehet javítani az állapotán. Én is ezt az elvet vallom a telefonnal kapcsolatosan, de itthon hajlamos vagyok nem zsebre tenni, mert sokszor nincs zsebem, viszont általában lenémítva felejtem, miután a gyerkőc(ök) felkeltek a délutáni sziesztából:)

    A laptopra nem lehet opció, hogy itthonról veszel egyet és kiküldeted? Szerintem még mindig olcsóbb.

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Eleinte kellett tornára járnom, de most már nincs rá szükség, mert dolgozom és használom a kezem.

    Laptopot nem vennék Mo-n, annyival nem olcsóbb, hogy megérje vacakolni vele.

    VálaszTörlés
  3. Szia Barna!
    Megpróbálok rövid lenni :-) Néhány napja találtam rá a blogodra,és mostanra olvastam végig, mint egy könyvet. Én és a párom készülünk ki Svédországba, ott szeretnénk élni. Kint él két barátnőm is, ők segítenek ebben. Itthon évek óta csak napról-napra élünk. Nem vagyunk diplomás emberek, én 40 éves vagyok, a párom 27. Ő még dolgozik, de rám ebben az országban már nincs szükség. Pedig nem tipikus 40 éves vagyok, kb. 30-nak érzem magam, rengeteg minden érdekel, teszek róla, hogy ne forduljak be, ne fásuljak bele az itthoni életbe. Sajnos a svéd nyelvvel még csak ismerkedünk, inkább az angolt nyomjuk, hogy el tudjunk indulni, aztán kint jöhet a svéd. Kicsit tartok tőle, de ott biztos könnyebben fog menni. Nem vágyunk másra, csak nyugodt emberi életre, ami itt már lehetetlen. Március-április környékére van tervben az indulás. Rengeteg hasznos infót kaptam tőled, és ahogy olvastam sorban, sokszor néztem nagyokat! Számunkra még hihetetlen, hogy így is lehet élni! Továbbra is követem a blogodat, írj sokat, persze, ahogy az időd engedi! Köszönök mindent! :-) Nektek további boldog életet kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Kissé lemaradtam, elnézést... :)
      A svéd tanulást mielőbb kezdjétek el, mert anélkül nagyon nehéz lesz.
      Apósom azt szokta mondani, hogy akkor érdemes nyelvtudás nélkül jönni, amikor pörög a gazdaság és gyorsan kell az ember. Ha viszont olyan pangás van, mint most (nálunk és az iparban most ez látszik), akkor sajnos megtehetik a cégek, hogy válogassanak. Ilyenkor nehezebb az elindulás sokkal... :(
      Persze sosem reménytelen, nem tudom, hogy mivel foglalkoztok, de lehet, hogy pont az kell valahol és akkor miért is ne jöhetne össze?! Pláne, ha van segítség is, az nagyon sokat ér, főleg a hivatalos ügyek intézésekor (pl. PN). Ha pedig az megvan, akkor hatványozottan több az esély a munkaszerzésre.

      Sok szerencsét kívánunk!

      Törlés
  4. Írtam ide neked, eltűnt. Lehet tudni, hogy miért???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tűnt el, csak amíg nem hagyom jóvá, addig nem jelenik meg. (Régebben sok spam jött, így egyszerűbb rendet tartani)

      Törlés