2012. november 13., kedd

Hétköznapok egy Bettna nevű kisvárosban

Beetle - műszaki és egyebek
Még múlt pénteken voltunk anyósoméknál Flen-ben, ahol megismerkedtünk egy magyar sráccal, aki nem mellékesen autószerelő és aki segített rend betenni a beteg ködlámpát + segített kicserélni a levegőszűrőt.
A segített nem teljesen pontos kifejezés, mondjuk inkább úgy, hogy megcsinálta ezeket és bevallom, hogy nélküle egyik sem sikerült volna. A művelet után megállapította, hogy bogarat sem fog venni szabad akaratából, olyan borzalmasan szerelhető jószág (kiváltképpen szerszámok nélkül). :)
 
Mint kiderült, az első lökhárító egyik füle is el (pontosabban le) volt törve, azt vasárnap este epoxis ragasztóval sikerült orvosolnom.
 
Hétfőn délután volt a műszaki, ez a kör már csak 200 Kr-ba került és mindössze 2 percet vett igénybe.
Természetesen átment az autó, így jövő októberig nem sok gond lesz vele.
 
Kaptam időpontot olajcserére is Flenbe, csütörtökre. 1.000 Kr lesz az olaj + olajszűrő + munkadíj. Nem vészes (annyira), csak az olaj lenne 600-700 Kr. Egy kolléga megcsinálta volna a cserét 300 Kr-ért, ha megveszem az olajat és a szűrőt... a szerviz valamivel olcsóbb (gondolom nagyker olajár).
 
Munka
A hét elején egyedül dolgozom a gépen, mert Gyula éppen Magyarországon van. Voltak kényelmesebb és kevésbé kényelmes munkák, de még mindig nem mondhatjuk, hogy felvetne minket a munka. :(
Remélem azért nem kell hamarosan az Arbetsförmedlingen-ben regisztrálni magam, mint álláskereső...
 
Időjárás
Hűvös van... a napokban már hajnalban -2, -3 fokok vannak. Néha melegebb, de ma pl. nem olvadt fel a befagyott tócsa a cégnél egy állandóan árnyékos helyen. Itt a tél, nem vitás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése