2014. április 6., vasárnap

A könyvtárban

Szombaton elmentünk a katrineholmi könyvtárba, mert Nóri keresett egy svédnyelvű tankönyvet a SAS-hoz (Språkporten 1-2-3).
 
Lehet, hogy csak nekünk volt újdonság a rendszer (bevallom, hogy nem sokat jártam/járok könyvtárakba - a szakirodalom a neten is elérhető, a szépirodalom pedig nem az én világom), de olyan modernnek tűnt, mintha egy sci-fi-be csöppentünk volna. :)
 
Először az információhoz mentünk, mondtuk, hogy mit szeretnénk. Mondta a hölgy, hogy van, máris hozza. 2 perc alatt vissza is jött a könyvvel. Ezután kérte Nóri olvasójegyét (plasztikkártya, vonalkóddal ellátva). Mivel most jártunk ebben a könyvtárban először, nem volt neki. Újabb 2 perc és az ID-ja megtekintése után már kapta is az "olvasójegyet".
Az olvasójegy
 
Megkértek minket, hogy a terminálnál kölcsönözzük ki a könyvet a kártya segítségével... őőő... OK, megoldjuk!
 
Odaballagtunk a számítógéphez, Nóri betette a kártyát az olvasóba és a könyvön lévő vonalkódot is beolvasta. Egy kattintás és kész is. Kinyomtatódott a bizonylat, rajta a visszaadás határidejével.
A terminál a kártyaolvasóval
 
Legközelebb elég lesz annyit tenni, hogy a kiszemelt könyvet levesszük a polcról, majd a terminálnál a kártyával kikölcsönözzük.

Gyors, kényelmes, emberi erőforrást nem igényel. Nagyon tetszik! :)

3 megjegyzés:

 1. Es ha visszaviszitek a konyvet,akkor pedig csak egy gepbe kell belerakni es kesz is.akkor meg a kartyat sem keri el.sooot ha eppen zarva van a konyvtar,akkor meg a konyvtaron kivul van egy gyujto doboz vagy egy hasonlo gep amibe bedobod es mehetsz is.:);)

  VálaszTörlés
 2. Mi történik akor, ha később tudod visszavinni, van valami ködbér?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jelképes.
   Egyszer késtem kb. 2 hónapot és fizetni kellett vagy 30 koroná.

   Törlés