2013. május 14., kedd

Nóri praktikja

Lassan két hete jár dolgozni Nóri és kezd körvonalazódni, hogy nem pont erre a munkára vágyik.
 
Ez az idő kevés volt arra, hogy kiderüljön pontosan mit is fog csinálni. Eddig minden nap más mellé volt beosztva, kellett felszolgálnia; mosogatógéppel harcolnia; szalvétát hajtogatnia és megterítenie; segédkezett egy programon, ahol a vendégeket tanították főzni (ezt nagyon élvezte) és a végén még a megmaradt borokat is hazahozhatták (ügyesen lecsapott egy 970 koronás borra, ami úgy negyedig volt még :) ).
 
Rögtön az első nap rossz cipő volt rajta, ami tönkretette az egyik lábkörmét (le akar esni, kék-lila). De már jobban van...
 
Érezhető, hogy bár itt van praktikon, de még nem nagyon tudják, hogy mi legyen vele. Az is érdekes, hogy mivel a praktikra nem jár fizetés (gyk. ingyen dolgozik, csak az Arbetsförmedlingentől kap támogatást), ezért elvileg sem este, sem hétvégén nem dolgoztathatják (műszakpótlékot kellene kapnia). Ennek ellenére már kétszer is beosztották így, ami nem túl korrekt.
 
A kastéy egyébként tetszik neki, gyönyörű környezetben fekszik egy tó partján:

 
Az egyik nap pl. beosztották 8-ra, majd elfelejtettek szólni, hogy később menjen, mert nem lesz ott senki sem. Nevetséges, de sajnos ilyen az, amikor lengyel a vezetőség és a tulaj, nem svéd...
 
Érdekes volt, hogy mikor meséltem egy kollégámnak, hogy hol kapott Nóri praktikot, akkor azonnal mondta, hogy azok bolondok :) Jó híre van a lengyeleknek a svédek között. :)

Update
Idő közben eltelt három hét. :) Kb. pont annyi ideje be is fejeződött a praktik, mert úgy éreztük, hogy nem kicsit hülyének lettünk nézve.
Az eredetileg két hétnek indult praktik később egy hónap lett volna, a végén pedig már 2 hónap, de azzal az "ígérettel", hogy utána sem fogják alkalmazni. Na de akkor minek is dolgozzon ott 2 hónapig ingyen?

Jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy szerdán folytatja Nóri a tanulást, illetve jobbcoachingot Eskilstuna-ban, a Miroi-ban. Ez egy hasonló cég, mint az Eductus, de remélhetően itt fognak is valami használható segítséget / tudást adni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése