2013. április 5., péntek

Fizetésemelés és praktik

A héten csupa jó dolog történt... mondhatnám, hogy végre, de mivel rossz dolgok nem történtek, így kissé igazságtalan lenne. :)

Praktik
Nagyon úgy néz ki, hogy Nóri kapott gyakorlati helyet. Egy 9 percnyire lévő kastélyban fog rendezvényeket és konferenciákat előkészíteni, illetve a szervezésben fog segédkezni. Még nem tudjuk pontosan, hogy mit, hogyan, hogy milyen munkarendben, de ígéretesnek látszik a dolog, mert hamarosan indul a főszezon.
Mindenesetre mindketten nagyon örülünk!

Fizetésemelés és munkahelyi dolgok
A hét elején megállapodott a szakszervezet (IF Metall) a munkaadókkal a béremelésről. Az első munkaadói ajánlat azt hiszem 5,5% emelés volt a következő 3 évben (összesen), ami a szakszervezet végül 6,8%-ig tornászott fel.
Ez kamatos kamattal számolva (ha minden évben ugyan annyi lesz a növekmény) évi 2,217% bruttó. Lefordítva koronára, az első évben (idén) 519 kr, jövőre 530 kr, végül 542 kr lesz.
Ennél persze kaphatunk többet is (kevesebbet nem), bár ez nem valószínű (tavaly nekem valamiért 1.600 kr-val emeltek, de ez lehet a bérsávok közötti vándorlás miatt).
Az emelés eloszlása sem biztos, hogy így alakul, lehet idén 5%, után pedig csak 0,9-0,9%. Ahogy a vezetés dönt.

Mostanában picit pangás van marós munkák terén. Az esztergályosok viszont hétvégén is dolgozhatnak... jó nekik :)

A nappalosokat megszavaztatták, hogy péntekenként szeretnének-e 7-16 óra helyett 6:45-14:15 között dolgozni (rövidebb ebédszünettel), de 5-en nemet mondtak, így minden marad a régiben.

Kellemes hétvégét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése