2013. március 2., szombat

... eközben Svédországban ...

Mert bármilyen jó is volt a nyaralás, nem feledkezhetünk meg arról, hogy otthon sem állt meg az idő...
 
Munka
Múlt héten (2013.02.18 - 02.22) felújításba kezdett  cég. Vesznek új gépet (közepes méretű eszterga) és kicsit átalakítják a műhelyt is. Átrendezik a gépeket, leselejteznek két régebbi esztergát, kifestenek és megcsinálják a padlót is (már öreg volt és kopott).
 
A felújítás kapcsán kérdeztem egy kollégától, hogy vajon hol találok kis mennyiségű fehér festéket, mert ki kellene javítani a Muffin által megrágott szegőket. Erre habozás nélkül mondta, hogy van neki otthon festéke, hétfőn behozza nekem.
Rendes, nem?
Ilyenkor mindig elcsodálkozom azon, hogy sok itt élő magyarnak milyen rossz tapasztalatai vannak, nekem pedig eddig mindig mindenki igyekezett segíteni (és segített is). Nagy jól érzem magam a cégnél!
 
Hétfőn (2013.02.25) felmondott az egyik kolléga, akivel nagyon jóban voltam. Vele dolgoztam először együtt a gépen. Norrköpingbe költözött, mert ott fog egyetemre járni. Nem érte meg neki onnan bejárni, mert havi 5.000 kr az üzemanyagköltsége, aminek egy részét ugyan fizeti a cég, de nem az egészet. Ezen kívül nem tudott bejárni a délelőttös műszakban időre, mert ahhoz, hogy beérjen 5:30-ra 4-kor kellett volna kelnie, ami egy 2x éves fiatalnak nem fekszik annyira (különösen itt). Megértem...
Hiányozni fog. :(
 
A vezetés szerint jól állunk, van munkánk egész évre és az is bíztató, hogy beruházás is van.
 
Időjárás
Bevallom, hogy nekem már picit hiányzott a hűvös. Szerencsére már nincsenek akkora mínuszok, de azért kánikula sincs. Tegnap (2013.03.01) pl. +7 fok volt, ami elég jó. Az útról már elolvadt a jég, csak az út mentén vannak hókupacok (néhol azért még méteresek :) ).
Ma (2013.03.02) viszont megint esett a hó... van ilyen. :)
 
Egészségügy
1,5 év után először beleszaladtunk egy negatívumba. Bár ez is fele-fele arányban a mi hibánk volt, de azért ha eddig csupa jó dologról írtunk, akkor illik megemlíteni ezt is.
Volt időpontunk az eskilstuna-i bőrgyógyászatra. Pici késéssel érkeztünk (~10 perc), bejelentkeztünk, kifizettük a vizitdíjat. Szóltunk a nővérnek, hogy ott vagyunk, majd leültünk a váróban. Vártunk - vártunk - vártunk, majd ismét elmentünk a recepcióra, hogy valami gond van-e?
Erre felhívták a nővért, ami mondta, hogy az orvosok már möte-n vannak, menjünk haza, mert ma már nem látnak el... derék, dehát mi szóltunk! Kiderült, hogy a nővér elfelejtett szólni az orvosnak, hogy mi még várunk, így az nem tudott rólunk és ezért nem nézett ránk.
Ez nekünk oda-vissza 130 km-t jelentett és közel 3 órát.
 
Nem kellett volna késni, ez teljesen igaz; ahogy az is, hogy a nővérnek is szólnia kellett volna az orvosnak. Sajnos megtörténik az ilyesmi, legközelebb jobban figyelünk.

Költözés
Már nagyon várjuk! :)
Voltunk megnézni a lakást, éppen ott volt a csőszerelő és valamit csinált. Nem mentünk be,  majd jövő héten. Reméljük megkapjuk a kulcsot pár nappal korábban, mert ha nem, akkor 1 éjszakát az utcán töltünk (vagy Gyuláéknál :) ).

Muffin
Muffin nagyon édes! Látszik rajta, hogy hiányoztunk neki, mert folyamatosan bújik és simogatást követel. Persze azért megmaradt rosszcsontnak is lenni... :)

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése