2015. szeptember 10., csütörtök

Költözés - újra Bettnában

Mostanában nagyon elmaradoztak a posztok, de azért történt ez-az, úgyhogy újra billentyűzetet ragadok.

A blog Facebook oldalán közzétettem néhány fényképet, most írok bővebben is a "beázásról" és az azt követő költözésről.

Még augusztus elején történt, hogy egy nap, mikor hazamentem, úszott az egész konyha. De nem esővízben, hanem szennyvízben.
Feltakarítottam, írtam a gondnoknak, hogy van egy kis probléma, jó lenne, ha megnézné valaki. Azt ígérte, hogy jönni fognak a szerelők, de nem jöttek.
Másnap csak a mosogatóban állt a víz.
Harmadnap megint az egész konyhában...

Nem tudtam eddig mi hiányzik az életemből, de most végre rájöttem erre is: 3 órán át mosni fel a csatornából feltörő szennyvizet munka után.

Ismét írtam a gondonknak. Azt mondta, mostmár tényleg jönnek, bemehetnek-e a lakásba a "tolvajkulccsal"? Persze, menjenek csak.
Aztán újra állt a víz... és újra és újra.

Közben kitakarítottam a lefolyót, de semmit sem segített. A probléma nem a lakásban volt, hanem valahol mélyebben és amikor a felettem lévő emeleteken mosogattak vagy zuhanyoztak, akkor a víz nem a csatornába ment, hanem a konyhámba.
Volt olyan azon a hétvégén, hogy kétszer kellett felmosni mindent, a padló felázott, a konyhapult alatti fiókban tönkrement az összes gyógyszer, úsztak a fiókokban az evőeszközök és az egész lakásban csatornaszag terjengett.

Kínomban már képeket is küldtem a gondnoknak és a cégnek is, akiktől bérelem a lakást, mert ez kezdett már nem annyira szórakoztató lenni. De még mindig nem történt semmi.

Végül egy vasránap megint írtem nekik, hogy a lakás lakhatatlan, elköltözöm. Semmi válasz.

Úgyhogy elköltöztem, újra Bettnában lakom, most Antival, de ő hamarosan költözik tovább én pedig maradok itt egy darabig.

Pár kép, "kedvcsinálónak", vacsora előtt:


4 megjegyzés:

  1. Ez elég kellemetlen, pedig triviális kis probléma, el van dugulva a strang lefelé, ilyenkor szokott jönni a "csőgörényes" ember és 1 óra múlva meg van oldva a probléma. Nem értem a gondnokokat, szétrohasztani egy lakást ilyesmi miatt eléggé felelőtlenség, gondolom nem fogják megdicsérni őket...

    VálaszTörlés
  2. Egyébként részvétem, én ezt a melóhelyen kétszer szennyvízzel, kétszer sima esővízzel csináltam végig, nem kívánom senkinek.

    VálaszTörlés
  3. És a barátnőddel mi van, ő már nem lakik veled?

    Csak nem az a szcenárió történt, amit már 1000x láttam, hogy a nő lecseréli magyar párját egy helyi, sokkal gazdagabb és nyilván beilleszkedett férfira?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már több, mint egy éve nem. :)

      Hasonló történt, de nem helyi és nem gazdagabb :D
      Viszont én boldogabb vagyok, mint valaha ;)

      Törlés