2013. október 17., csütörtök

Megtörtént a csoda...

... és végre hivatalosan is technikus lettem! :)

Gondolom arra még mindenki emlékszik, hogy mióta augusztusban visszamentem dolgozni már nem CNC operátor vagyok, hanem termelési technikus. Új szerződést viszont egészen eddig nem kaptam.

Pénteken jött egy levél a választott (új) szakszervezettől, hogy ameddig nem küldök nekik szerződést, nem tudnak beléptetni. Ezzel a levéllel, hétfőn beballagtam a főnökömhöz és fájdalmas arccal előadtam, hogy most már jó lenne írni valami papírt, ha nem is hivatalosat.

Szerdán már készen is volt a friss, ropogós, új szerződésem és nagyjából megtudtam az új szabályokat, amik rám vonatkoznak.

Amit változott:
1) Megemelték a fizetésemet 580 koronával, mert igazából még csak betanulok, így nem lenne reális technikusi fizetést kapnom. Azt ígérték, hogy majd április elsejétől visszatérünk a dologra és beállítják a beosztásomnak megfelelően. Ez még fél év, annyi idő alatt szerintem kényelmesen bele fogok rázódni az új munkakörömbe.

2)  Az emeléssel párhuzamosan elvették a bejárás támogatását (irodában dolgozók nem napnak). Így gyakorlatilag a fenti emelés ki is egyenlítődik 0-ra :)

3) A napközbeni szünetek is átvariálódtak. A műhelyben dolgozóknak 9-kor, 11-kor, 12:30-kor és 14:30-kor van szünet, az irodában viszont nincs 11 órás pihenő. Cserébe a fél háromkor lévő kétszer olyan hosszú (így maradt a napi 1 óra "kávészünet", csak 3 felé osztva).

4) A korábbi havi 4 órányi "komptid" helyett 6 órát kapok. (Komptid = ledolgozott idő, kvázi szabadság).

5) Valamivel többet fizet a cég a céges nyugdíjalapomba. Nem tudom mennyivel, de mindenképpen örülök neki, hiszen már a nyugdíjra készülök (már csak 38 év van hátra :) ).

6) Ha túlórázom, több pótlékot kapok (szintén nem tudom, hogy mennyivel).

7) Létrehoztak nekem egy flex-konto-t, ami arra jó, hogy lehet rá gyűjtögetni perceket, félórákat (egészen 10 óráig), amit utána bármikor ledolgozhatok vagy ha (+) irányba mentem el, akkor kivehetek. Használható arra is, hogy ne 7-16 óra között járjak dolgozni, hanem 8-17 vagy 6-15 között. Ahogy jólesik, remekül el tudom majd vinni műszakira az autót :)

Munka terén sok minden nem változott. Néha GibbsCAMezek, szerdán a beszerzésnek segítettem gerendákat rendelni, illetve kitalálni, hogy milyet és mekkorát szeretnének. Csütörtökön (ma) pedig a céges adatbázis standardizáltam, mert az jó (és legalább olyan unalmas). A közeljövőben pedig a szerszámokat fogom górcső alá venni.
Amikor üresjárat van, akkor a munkautasításokat írok vagy megyek körbe-körbe a műhelyben és ?praktikus? tanácsokkal látom el azt, aki kérdez (nyilván nem a 60 éves szakikat, hanem a 20 éves "kezdőket" - vakok között félszemű a király, mondják erre :) ).

5 megjegyzés:

  1. Gratulalok Barna!Minden jot nektek!

    VálaszTörlés
  2. Isten malmai....

    Ezek szerint a svédek malmai is lassan őrölnek, de talán mert nem egy kapkodós népről van szó.:-))))

    Imre

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy a kapkodástól és stressztől itt senki nem fog gyomorfekélyt kapni :)

      Be kell valljam, hogy azért annyira nem voltak ráérősek, elég volt kb. 8 alkalommal kérnem, panaszkodnom vagy bosszankodnom a szakszervezet miatt :)

      Törlés
    2. A lényeg, hogy most már rendben van az ügy és hamarosan még a béred is emelkedni fog ismét.

      Csak így tovább ezen az úton.

      Imre

      Törlés