2015. január 16., péntek

Életmódváltás, egy év távlatából

Világéletemben túlsúlyos voltam, a középiskolában volt időszak, amikor a 105kg-t is sikerült elérnem. Semmi mozgás, cukrozott üdítők, tészta minden mennyiségben és persze az édességek. Nem néztem ki jól, de talán a "futottak még" kategóriába sem fértem volna bele.

Nagyjából egy éve döntöttem el, hogy a korábbi sikertelen fogyókúrák után megpróbálkozom az életmódváltással. Ebben több barátom és egy kollégám is segített, de nagyon sokat köszönhetek a www.body.builder.hu oldalnak is.

Írtam korábban egy hosszabb összefoglalót arról, hogy mit és hogyan követtem el ez alatt a nagyjából 6-7 hónap alatt, ezért erről most már nem írnék.

A lényeg az, hogy egy év elteltével ott tartunk, hogy stabilan tartom a 72kg-s súlyt, járok konditerembe, hogy azért ki is nézzek valahogyan és egészen jól érzem magam a bőrömben. Egyetlen "kis" szépséghiba van, a hasamon lévő bőr alól rendesen kifogytam a zsírt és ezért kicsit lóg. Nem olyan nagyon vészes, de a széptől is eléggé messze van.

A terv a jövőre nézve pedig az, hogy folytatom a konditerembe járást (az utóbbi időben sajnos elmaradt), a bőrömmel megpróbálok valamit kezdeni. Vettem kollagént, reggelente 25ml-t kell inni, az elvileg segíteni fog valamit + bízom az időben is, hogy magától visszahúzódik. Ha semmi sem segít, akkor marad a szike, ami nem olcsó mulatság, de az elfogadható külsőnek, mint mindennek, sajnos ára van.

Itt tartok most. Remélem egy év múlva már szolgálhatok igazán jó hírekkel is, bár, ha szabad kicsit vállon veregetnem magam, akkor már ez is szép eredmény. De milyen az ember? A stabilan közel -20kg sem elég jó...

Kapcsolódó bejegyzések, ha valaki most csatlakozott volna a blog olvasói közé és lemaradt az előzményekről:

8 megjegyzés:

  1. Gratulálok, ragyogóan teljesitettél !!!! Gyógytornászként büszke vagyok Rád !
    Hajrá, csak igy tovább !
    Nóra / Tirolból

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Köszönöm szépen!
      Sokat jelent nekem, ha mások is elismerik, amit elértem. A furcsa az, hogy ennek ellenére nagyon nehezen tudom csak elhinni, hogy ez már valami, különösen akkor, ha a hasamat látom vagy a teremben összeszedett minimális izomzatot. Többet szeretnék és gyorsabban. De nem nagyon lehet az adott keretek között, úgyhogy marad a kitartó munka és egyszer majd talán lesz belőlem valami...

      Üdv,
      Barna

      Törlés
  2. Adj egy kis idot magadnak, nem megy az ilyesmi par honap alatt :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, hogy igazad van :)
      Sok ido es meg tobb munka... egyszer majdcsak lesz belolem valami.

      Törlés
  3. Szasz Madár! Örülök, hogy még meg vagy.

    Üdv Quercus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Köszönöm! Örülök, hogy rám néztél! :)

      Törlés
  4. Elértél valamit. Sokat! Le a kalappal, Madár!
    Üdv. nyuszigonosz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!
      Messze még az út vége, de igyekszem...

      Törlés