2014. január 21., kedd

Power Walking - I

Az egyik kollégám pár hete elkezdte ezt sportot és én is kedvet kaptam hozzá. Állítólag jól lehet vele fogyni, az pedig mindig rám fér :)

Nem épp a legideálisabb évszakot választottam hozzá, remélem nem fogom megbetegedni a telelés előtt. Ma -6 fok volt, de érdekes módom a combomon kívül semmim sem fázott, még a kézfejem sem, pedig néha világítani kellett az erdőben (a nap már rég nem volt fent).

Az első próbálkozásom rögtön túlteljesítette az elvárásaimat, a szokásos, tó körüli utat 1 óra 5 perc alatt tettem meg. Ez nagyjából 6,58 km/h-s sebességnek felel meg. A Wikipedia szerint ugyan a 7 és 9 km/h közötti sebesség számít csak igazán p.w.-nak, de ezzel is megelégszem.


A 393 elégetett kcal-val kapcsolatban viszont egy kicsit csalódott vagyok. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy volt egy kis probléma a távolság mérésével, amit utólag módosítottam a korábbi, tó körül megtett távolságokkal. Ma a telefonom szerint 5,9km-t gyalogoltam csak, ami nehezen hihető, ha eddig 7,1-7,2 km közötti távokat tettünk meg pontosan ugyanazon a szakaszon :) Sejtem is, hogy mi volt a hiba oka, de nem is ez a lényeges, hanem az, hogy a 393 kcal lehet, hogy erre az 5,9km-re vonatkozik és nem a tényleges távolságra. Ha lehet arányosan számolni, akkor 474 kcal volt az elégetett mennyiség.
Jövőhéten újra nekiszaladok, ha az idő is engedi és meglátjuk...

(közben úszni is elkezdtem újra... ott 60 hossz, azaz 1.500m az adagom, de legkésőbb 2 hónapon belül szeretném elérni a 100 hosszt)

4 megjegyzés:

  1. Ez is aktuális téma, 2. hete a seggem se emeltem fel és persze agyilag ez érződik ám nagyon. Szóval ha a telefonomra töltök ilyen kütyüt, akkor majd mérni fogja a nem akarásomat is? DD Olyat is kiírhat hogy a teljesítményed mérhetetlen?? Mármint az enyém...

    VálaszTörlés